• Mobiky plooifiets met elektrische ondersteuning.<
  • Riese & Müller full suspension e-bike.<
  • Schindelhauer Ludwig met pinion versnelling.<
  • Vivax racefiets met elektrische ondersteuning.<

Waarom elektrische racefiets Vivax bij Wieleke kopen en niet elders?- Wij als team Wieleke willen enkel het beste afleveren en daarom zijn wij ook innovatief met het product bezig.
Tevens beschikken wij over een zeer goed uitgerust werkhuis en de nodige kennis. 3D design,3d printing en de nodige metaalbewerkingsmachines zijn in huis aanwezig.

-Wij als team Wieleke kiezen niet standaard voor de makkelijkste weg. Daarom hebben wij geïnvesteerd in oplossingen hiervoor.

- Team Wieleke heeft de elektrische racefiets op markt gezet in Belgie en daardoor ook jarenlange ervaring + ook nog eens de meeste berijders rondrijden (dus aan referenties doorheen het land geen probleem!)

-Team Wieleke is gepassioneerd door fietsen en wil dit delen met de klant en daardoor hebben wij ook aandacht voor onze klanten en hun wensen. En zeker ook in de na-verkoop.

- Afstand naar Wieleke mag geen probleem zijn en daarom zijn herstellingen vlot bespreekbaar op afspraak.  Zodat U geen onnodige verplaatsingen hoeft te maken.

-Bij deelname aan fietsbeurzen zien wij telkens dezelfde vrienden discreet foto's en filmpjes maken van onze fietsen.  Frames kan je vanaf buitenkant bekijken maar dan weet je nog niet wat erin zit en waar je moet op letten.  Dus behoud u in de toekomst voor kopieën van onze producten en kies voor zekerheid en na-service want een slecht frame of batterij kan ook uw motor beschadigen.

-Soms kan de motor passen volgens richtlijnen van Vivax.  Maar wij adviseren volgens onze ervaringen met frames en dan is het alsnog mogelijk dat we het negatief beoordelen.  Wij zorgen dan ook voor aangepaste oplossingen.  Beter de beste oplossing en geen problemen te ervaren met de tijd.

-Goede contacten grotere buitenlandse Vivax verdelers en onderlinge samenwerkingen

-De verkoop van elektrische racefiets loopt hard sinds eind 2015 waardoor er vele andere op de kar springen.  Maar weet dat wij het originele Vivax systeem aanpassen om zo naar een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen.
Hieronder een paar aanpassingen die wij door jarenlange ervaring aanpassen. Maar houden de belangrijkste aanpassingen natuurlijk voor ons zelf :-) . 

-De aankoopprijs is uiteindelijk bijna gelijk dus aan U de keuze!


Enkele verbeteringen aan het Vivax systeem door Wieleke

- In eigen huis 3d getekende en in huis 3d geprinte elektrische drinkbushouder ( sinds eind 2014 in gebruik en zeer goed bevonden :-) ) 

- In eigen huis carbon frame ontworpen dat weerstaat aan de krachten van de Vivax motor. Dit handgemaakt frame wordt in Italie voor U gemaakt met ook nog eens de mogelijkheid tot volledige aanpassing van de geometrie. Ook alle kleurcombinaties en afwerkingen zijn te kiezen naargelang uw wensen.

- Elk bestaand frame dat wordt aangepast voor de Vivax wordt bij ons nog eens extra onder handen genomen.
Dit omdat de richtlijnen van Vivax voor ons niet voldoen. Deze aanpassingen hebben grote invloed op levensduur systeem. Mede door ons jarenlange ervaring met Vivax en onze passie om te innoveren kunnen wij uw Vivax ssyteem naar een hoger niveau brengen.

- Software matig hebben wij ook eigen instellingen van het systeem !

- Volledig elektrische bedrading wordt ook bewerkt voor hogere betrouwbaarheid en levensduur.

- Nog vele andere kleine maar ook belangrijke aanpassingen. Hier treden wij niet in detail omdat wij ons werk en inspanning willen beschermen van de concurrentie.

.Batterijdrinkbus verfijnd bij ons gemaakt op 3d printer.
 
Onderdelen voor batterij drinkbus bij ons ontworpen en geproduceerd

gepatenteerde drinkbusbatterij van wieleke
 
Onder de drinkdop zit de indicatie knop om de restcapaciteit te controleren te

Handgemaakt carbon frame met speciale specificaties voor Vivax elektrische fiets motor
 
In eigen huis ontworpen carbon frame+ drinkbus batterij op

Vivax Gruber assist onzichtbaar elektrische fietsen


Bedrijfinfo


In mei 2005, Karl Schweitzer was een panellid op de Tiroler Future Strategy Committee. Hij had een idee: de ultra light power unit voor elektrisch fietsen en ging van start met de eerste  Vivax elektrische racefiets. Dus het idee was geboren. Het won meteen van dat jaar Adventure X Business Award. De ingenieur en ondernemer werkte enthousiast aan dit project met al zijn expertise en vindingrijkheid om zo het idee tot verdere ontwikkeling te brengen. In maart 2006 was het product, de "Gruber Assist", al klaar om op de markt te brengen. Het bedrijf "Gruber Antrieb GmbH & Co KG" werd opgestart door Karl en zijn  dochter Monika Schweitzer.  De gekwalificeerde Bedrijfseconoom had een duidelijke business strategie.  Wat rustig begon in de Tiroolse bergen, werd in een korte tijd als de nieuwe "innovatie" op het gebied van ultra light-voedingen voor fietsen aanzien,ook waren zij de  winnaar van de 14e "Brandnew Awards" op de ISPO 2006 in München, de grootste Sports Industry-show in Europa. Het ving de verbeelding van zowel de pers en de industrie, en dus werd hier ook de basis gelegd voor een succesvolle toekomst. Hoog intensief ontwikkelingswerk gegarandeerde de volgende stap voorwaarts.  Sinds mei 2008 Gleveren zij complete fietsen van het merk Vivax met de Gruber assist elektrische fietsen. Modellen variëren van de klassieke comfortabele toerfiets tot de sportieve mountainbike en racefiets. Het is nu mogelijk, zelfs in de bergen, te fietsen met ultra lichte elektrische motor ondersteuning. De Gruber Assist is de enige beschikbare lichtgewicht motor. De motor zit perfect gebalanceerd ,in het midden van de fiets en laag bij de grond. Het overbrugt de kloof tussen de klassieke E-fiets en de sportievere fietsen zoals mtb en racefiets.  Een sensationele ontwikkeling kwam in het voorjaar van 2011. Het geluid van de elektrische motor Grube Vivaxr Assist 3.15 werd fel gereduceerd en de kracht  werd verdubbeld. Manager Monika Schweitzer zei: "Niemand twijfelde aan de innovatie en het unieke karakter van onze power unit, hoewel we waarschijnlijk in het verleden klanten verloren hebben te wijten aan het geluid. De nieuwe stillere generatie elektrische fietsmotor Gruber Assist 3.15 is een grote stap voorwaarts.

Augustus 2013 : Gruber 4.0 de focus lag op het verbeteren van de bestaande Gruber Assist. Het resultaat is een compleet nieuw product met sensationele functies. Voor klanten die sportief rijden belangrijk vinden is Vivax de ultieme droom..  State of the art technologie is verwerkt in de intelligente elektronische besturing. Communicatie tussen motor en fietser is buitengewoon. De motor verhoogt de prestaties  als je eigen energie afneemt en vice versa. Activering is zonder sensor, door middel van een printplaat en zonder een koelelement! De bijzonder korte en compacte ontwerp zorgt voor de installatie in speciale zadelpennen en vooral kleine fietsen (korte zitbuizen)! De elektronische besturingseenheid kan worden gelezen en geprogrammeerd door een computer-programma op elk gewenst moment zonder het verwijderen van het apparaat.  De nieuw ontwikkelde high-tech tandwielen lopen geruisloos met lange levensduur. Ook de montage werd serieus vereenvoudigd .

Wieleke heeft de elektrische racefiets in Belgie in de markt gezet en werkt constant aan innovatie!
Vivax - Assist voor mtb,racefiets en sportieve stadsfietsen

Paragraaf

Testfiets in de winkel aanwezig , kom gerust eens een testritje maken .


De nieuw ontwikkelde vivax asist fiets aandrijving bestaat uit vijf componenten:

-Miniatuur drukknop
-Elektronische controle - in de zadelpen gemonteerd
-200 watt aandrijving met vrijloop
-Lithium-Ion accu 6.2ah + extra batterij (optie van 599€) makkelijk mee te nemen omdat het een drinkbus is. De 2e kan eventueel meegenomen worden door fietsmakker in 2e bidonhouder of eventueel achter zadel in triatlon drinkbushouder.
-Externe batterijlader

Deze kit maakt uw fiets maar 2kg zwaarder,ongeëvenaard in e-bikes en nog supergoed ook!!!

De hulpaandrijving, met een lengte van bijna 22 cm en 200 watt vermogen, is permanent verbonden met de trapas.
Als de motor is uitgeschakeld kan u gewoon zonder extra wrijving doorfietsen door het ingebouwde vrijwiel. Wanneer het systeem is ingeschakeld, wordt de eigen bijdrage wordt ondersteund door de vivax assist met 200 watt extra vermogen.. Een optimale prestatie-output is van 70 rpm. De fietser zal tot 90 rpm ondersteund worden, hierbij de motor hulp krijgt minder hoe harder je pedaal en vice versa .
De gehele aandrijving (motor, versnellingsbak, elektronische controle) weegt niet meer dan 900 gram. De Lithium-Ion high-performance accu, die in een conventionele zadeltas past, biedt u met hulpmotor, fietsen voor de duur van min. 75 minuten (6.2 Ah) , afhankelijk van hoe hard u trapt. Batterij weegt slechts 900 gram, heeft een laadniveau indicator en batterij management aan boord. 
Het speciale ontwerp van de aandrijving maakt het mogelijk om te worden ingebouwd in een fietsframe met de vereiste zitbuis inwendige diameter van 31,6 mm of 30,9 mm en is daardoor onzichtbaar op de fiets - met uitzondering van de aan / uit schakelaar, die wij onopvallend naar uw keuze wegwerken.

Prijs kit om in bestaande fiets in te bouwen:

Kit inclusief montage met totale verbeterde aanpassing door ons van Vivax systeem met batterij in drinkbus :3350€
Standaard kit inclusief montage  met batterij in zadeltas (maar niet aangeraden door ons) : 2700€


Kit kan in bestaande fietsen worden ingebouwd als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan
.

-De zadelpen moet een diameter hebben van 31.6mm of 30.9 mm .
-De zadelbuis moet volledig recht zijn tot aan de trapas
-De voorderailleur moet met collier beverstigd zijn.
- De gaten voor de 2e drinkbushouder kan u niet meer gebruiken .
-Best een alu frame ,carbon frame enkel mogelijk met versterkt handmade italy frame!
-Er moet een Shimano hollowtech crankstel op staan .

Kom gerust langs met uw fiets , om te kijken wat de mogelijkheden zijn !

Motor Vivax racefiets,mtb


Technische gegevens:

-200 watt onderhoudsvrije motor ,165 watt effectief op achterwiel gemeten
-Berijder kan cadans zelf kiezen wanneer motor moet inschakelen
-hoogwaardige tandwiel overbrenging
-ingebouwd vrijwiel 
-Diameter motor 31.6 of 30.9 mm
-Gewicht 730 gr

2 Versies

4.75= Max vermogen op trapomwenteling 75 tr/min
4.9= Max vermogen  op trapomwenteling 90 tr/min


 
vivax gruber centrale motor elektrische racefiets mtb elek

txt

Gedemonteerde motor voor onderhoud (motor-reductie-vrijloop)
 
De binnenkant van de reductiekast

Zadelpen vivax met ingewerkte printplaat voor besturing
 

Zadelpen Vivax met ingewerkte printplaat

Technische gegevens:

-lengte 350mm 
-278 gr
-hoogwaardige printplaat zit waardicht weggewerkt
-Printplaat zorgt voor intelligente communicatie tussen berijder en motor

Batterij Wieleke voor Vivax racefiets,mtb

Technische gegevens:

-Batterij is enkel verkrijgbaar in onze winkel !!!
-onzichtbaar weggewerkt in drinkbus
-1 versie 6.2ah met extra bescherming tegen impact
-intern geheugen van laadbeurten,aantal overladingen,aantal diepte ontladingen,resterende capaciteit
-draadloze startknop mogelijk 
-lithium ion technologie
-Batterijlader 33.6volt laadvoltage 
 
Vivax lithium met batterijmanagement

 

Reporter nieuwsblad kwam op 24/1/2014 bij ons langs om de vivax te testen en ook positief onthaald
 

Koppen een.be is montage komen filmen bij ons
 
Johan Musseeuw die onze vivax heeft getest

Enkele reacties van onze Vivax berijders!!!


Dag Bart,
 
Exact twee maanden geleden heb ik mijne elektrische koersfiets bij jou afgehaald. Dit is voor mij een ongelooflijke ervaring geweest. Toen ik er de eerste keer ging mee rijden was ik nogal zenuwachtig maar toch ook benieuwd of dit ging meevallen. Bij de eerste pedaalslagen echter was ik al gerustgesteld. De fiets paste mij als gegoten. Ik ging meteen een paar stevige hellingen opzoeken en dit viel reuze mee. Vroeger was het op de tanden bijten en afzien. Nu kan ik ontspannen naar boven rijden zonder mij te forceren. Gezien mijn leeftijd, ik wordt dit jaar 74, is dit een geschenk uit de hemel. Ik leid al 35 jaar een groepje wielertoeristen. Sommigen zijn 20 jaar jonger. De laatste tijd moest er geregeld op mij gewacht worden na een helling. Nu kan ik weer met de besten mee naar boven rijden. Mijn nieuwe fiets heeft intussen al 2150 km op de teller staan. Met die ervaring durf ik beweren dat deze fiets een echte meerwaarde is. Mijn motto is vanaf nu: als het minder goed begint te gaan, schaf U een elektrische koersfiets aan, en je geniet weer volop en onthoudt dat afzien geen meerwaarde oplevert.
Beste Bart, bedankt voor de perfecte afwerking van mijn nieuwe fiets en je zeer gewaardeerde klantvriendelijkheid.
 
Groetjes,
Germain

Beste Bart,

Door dat ik je fiets ontdekte is mijn leven drastisch veranderd in de goede zin van het woord.Natuurlijk het verhaal dat ik in de krant las van die man van 73jaar een vervent fietser maar kon niet meer mee met de groep.Dat kan je alleen maar begrijpen als je altijd goed hebt mee gekunen en dan plots niet meer.
Als ik dat las in de krant,ben ik nog dezelfde dag naar je winkel op zoek gegaan.ik mocht direct van jou is proberen , en na enkele meters was ik verkocht .Mijn zus Jenny zei me direct koop hem, en dat heb ik dan direct bestelt.Het plezier van de VIVAX ASSIST is niet te beschrijven ik zouhem aanraden aan iedereen die niet meer zijn volledige macht heeft door een ziekte of een behandeling die je aftakelt.        PS:ik doe nu vijfmaal per week 73km en geniet met volle teugen.  Tussen haakjes Bart je bent ook noch een fantastisch mens merci en nog is merci.

Gilbert

Bart,

Vorig jaar was het bijna over met fietsen . Ik ga altijd fietsen met de mannen tussen de 60 en 70 jaar maar de laatste jaren voelde ik dat ik meer en meer moest lossen . bergop wind op , ze moesten wachten . Hoe hard ik ook probeerde , het lukte me niet meer . En dat doet pijn. Stoppen, het ging meermaals door mijn hofd . Maar fietsen is mijn leven . Vijf dagen per week zit ik in het zadel , 25000 km per jaar. Dan stop je daar zo maar niet zomaar mee en zoek je oplossingen . Mijn maten vonden het eerst maar niks dat ik een elektrische racefiets kocht. Maar uiteindelijk moeten ze toegeven dat ze blij zijn dat ik er nu nog altijd kan bij zijn . En terwijl ik vorig jaar altijd achteraan bengelde , kan ik nu af en toe eens terug de kop nemen . En de vivax was dus de oplossing die ik wou . Ik kan hem geen dag meer missen .

Leon

NIEUWSBRIEF:
OPENINGSUREN:
Maandag - vrijdag
Zaterdag
Zondag
Feestdagen
10 - 12 & 13 - 20
10 - 18
Gesloten
Gesloten
OPGELET !!! Woensdag enkel op afspraak !!!!
CONTACTEER ONS:
Smissestraat 40   -   2430 Laakdal
T.      013/67 44 56
E.      info@wieleke.be

Verkoopsvoorwaarden